Among the Sleep

Alusta: PC, Mac ja tulossa PS4, myös Oculus Rift / Project Morpheus -tuki
Kehittäjä: Krillbite Studio
Julkaisupäivä: 29.05.2014
PEGI: Tulossa

Among the Sleep tarjoaa mahdollisuuden tarkastella maailmaa kaksivuotiaan lapsen silmin ja uppoutua lapsen mielikuvituksen syövereihin. Kyse on ensimmäisen persoonan kauhuseikkailusta, joka keräsi huomiota onnistuneella Kickstarter-kampanjallaan. Pienehkö norjalainen indiepelifirma Krillbite Studio on kehittänyt peliä vuodesta 2011 lähtien ja se julkaistiin toukokuun lopulla.

Seikkailun käynnistyttyä tulee ensimmäisenä mieleen Amnesia ja Slender Man -pelit, koska pelaajalle ei tarjota aseita tai muita kalman karkottimia; on vain pienet kätöset, joilla voi tarttua, siirrellä ja töniä tavaroita. Epätavallisen sankarin koko ja perspektiivi onkin pyritty ottamaan huomioon kaikissa tilanteissa. Lapsi jopa etenee vakaammin ja nopeammin konttaamalla kuin kävellen, mutta jostain syystä myös juoksu sujuu ongelmitta.

Taipaleen alussa matkaan hyppää äidiltä saatu nalle, joka tarjoaa tukea ja turvaa. Kun nallea halaa lujaa, tulee pimeyteen valoa ja uhkaavat varjot ottavat askeleen taaksepäin. Jos pelko kasvaa liian suureksi, voi aina laittaa kädet silmille ja toivoa, että kauhut ovat kadonneet. Painostava pimeys ja pimeydestä kantautuvat riipivät äänet, jotka ovat omiaan luomaan karmivaa tunnelmaa, kuljettavatkin varmimmin pelon sydämeen.

Vaikka nautin kokemuksesta, peli sopii todennäköisesti parhaiten heille, joilla on pieniä lapsia. Tarvitsee kuitenkin sanoa varoituksena, että Among the Sleep on ihan ehta kauhupeli, vaikkei sitä pelin sankarin perusteella heti uskoisikaan.