Contrast

Krista Kierikka

Alustat: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ja Xbox One
Kehittäjä: Compulsion Games
Julkaisija: Focus Home Interactive
Julkaisupäivä: 29.11.2013
PEGI: 12
Pelaajia: 1
Testattu: PC

Tyttö varjoisalta seinustalta

Contrast vie pelaajan 1920-luvun hämyisiin jazzbaareihin ja varjoisille kujille. Pitkäsäärinen päähenkilö Dawn löytää itsensä pelin alussa aitiopaikalta seuraamasta perhedraamaa. Pieni Didi Malenkaya asuu äitinsä Kat Malenkayan kanssa. Yksinhuoltajaäiti työskentelee iltapainotteisesti kabareetähtenä ja odottaa läpimurtoa. Tytär on usein ilman huoltajaa vuorokauden varjoisina tunteina, mutta silloin Dawn astuu auttamaan Didiä seikkailuissaan.

Oivaltava pelimekaniikka mahdollistaa Dawnin hypyt kolmiulotteisesta ympäristöstä seinäpinnoille, jolloin peli muuttuu kaksiulotteiseksi tasohyppelyksi Dawnin varjona. Vaihtelu virkistää, ja tästä taidosta on selvää hyötyäkin. Lähes mikään pelin pulmista ei ratkeaisi ilman loikkimista varjona. Ajoittain jouduin tahkoamaan samoja tasohyppelykohtia yhä uudelleen ja uudelleen. Pienen turhautumisen jälkeen pääsin kuitenkin eteenpäin.

Soundtrack on harvinaisen svengaava ja sopii upealla tavalla pelin varjoisaan estetiikkaan. Musiikki luo hämyistä tunnelmaa, mutta kaipaisin kuitenkin vielä vähän lisää kiinnostavia yksityiskohtia pelin ympäristöön. Onneksi pelaajalle on jätetty löydettäväksi esimerkiksi lehtileikkeitä, joissa on lisätietoa menneisyyden tapahtumista.

Hetkittäisistä turhautumisista huolimatta film noir -henkinen tarina pahiksineen ja hyviksineen piti koko pelin ajan otteessaan. Jatko-osaa ei näillä näkymin ole luvassa. Tällä hetkellä Compulsion Games työskentelee dystopiateemaisen We Happy Few -pelin parissa, joka julkaistaan vuonna 2016.

Add a Comment

Your email address will not be published.