Dust 514

Dust 514 on viimeisinä hetkinään täynnä pelaajia, vaikka suosion takaa paljastuu keskinkertainen scifi-räiskintä #MMO #räiskintä

 

Eve Online -massiivimoninpelin nettipeliä hyödyntävä Dust 514 keskittyy PS3:lla harvoin koluttuun free-to-play -genreen. Pelien tapahtumat vaikuttavat toisiinsa Even pelaajien pommittaessa kenttiä avaruudesta Dust 514:n keskittyessä maanpäälliseen räiskintään. Ilmaiseksi ladattavan pelin pelaajille kaikui ikäviä uutisia, sillä palvelimet suljetaan toukokuun lopulla.

Dust 514 sijoittuu Eve Onlinen universumin taisteluihin 21 000 vuoden päässä tulevaisuudessa. Pelaaja valitsee hahmonsa yhteiskuntaluokan ja historian mielenkiintoisista vaihtoehdoista, mutta toiminnan lomassa taustat unohtuvat pian. Teosta kokemattomalle taustatarina jää valitettavan ohueksi.

Pelillisesti Dust 514 tarjoaa perusviihdyttävää nettiräiskintää. Kontrollit toimivat hyvin, ja taktinen ja toiminnallinen puoli ovat tasapainossa. Monipuolisuutta lisäävät ajoneuvot, joilla kaahaileminen on kiikkerästä ohjauksesta huolimatta hauskaa.

Uutuudenviehätyksestä ei voi puhua, sillä pelityypit toistavat itseään ja elementit on nähty muissa räiskinnöissä. Nettipelien tärkeimmät puolet, eli peliseuran löytyminen ja nopea yhteydenmuodostus, toimivat erinomaisesti. Kuoleman jälkeen pelaaja palaa vikkelästi takaisin pelikentälle.

Grafiikka on ilmaispeliksi kohtuullisen hyvää katsottavaa maisemien sahalaitaisuudesta huolimatta. Äänimaisema puolestaan on unettavan pitkäveteinen musiikin puuttuessa lähes täysin. Tehtäviin mennään pelaajan aluksen ahtaan ja persoonattoman hytin kautta, jossa voi vertailla tuloksia ja päivittää sankarin ominaisuuksia. Ilman kahisevaa ominaisuudet jäävät pitkien pelisessioiden taakse, ja kankeat valikot vähentävät intoa hahmon päivittelyyn.

Dust 514 viihdyttää lyhyinä annoksina, mutta keskinkertaisuus aiheuttaa nopeasti ähkyn. Vaikka tarjolla ei ole mitään ikimuistoista, pelille voi vielä antaa mahdollisuuden, ennen kuin se saa leposijan bittiavaruuden mailta.

 

Julkaisija: CCP Games/ Sony Computer Entertainment

Kehittäjä: CCP Shanghai

Alusta: PlayStation 3

Julkaisuajankohta: 14. toukokuuta 2013

Ikäsuositus: 16

Muuta: Ladattavissa ilmaiseksi PlayStation Storesta

Add a Comment

Your email address will not be published.