Dynasty Warriors 8

Alustat: X360, PS3
Kehittäjä: Omega Force
Julkaisija: Koei
Julkaisupäivä: 19.7.2013
PEGI: 16
Pelaajia: 1-2, paikallisesti tai verkon yli

 

Romance of the Three Kingdoms-eepokseen pohjaava Dynasty Warriors-mätkintäsarja on edennyt 8. osaansa. Han-dynastian raunioista nousevaa kolmea kuningaskuntaa ja näiden kamppailua Kiinan herruudesta seurataan neljän kampanjan aikana, joihin on historian tapahtumia mukailevan tarinan lisäksi ympätty hypoteettisia polkuja kullekin ryhmälle.

DW-sarjan koukku on aina ollut eeppisen tarinan, uudelleentulkittujen tapahtumien ja hahmojen vaiheiden seurannan, sekä naurettavan ylivedetyn massamätön hapanimelä yhteensovitus. DW8 tyytyy omalta osaltaan korjaamaan vanhoja askelmerkkejään täysin uusien kuvioiden keksimisen sijaan. Turpasaunaa tulkitaan 77 hahmon ja aseen voimin, ja perinteistä yhdistelmätelomista maustamassa ovat aseiden Fire Emblemistä lainattu elementtimekaniikka, hahmon fyysisiä ominaisuuksia nostava raivotila, jokseenkin hillityt EX- ja Shounen-sarjat häpeään saattavat Musou-erikoisiskut, joiden yhdistelmät jättävät kentälle helposti satoja ruumiita J-rockin räimeen säestyksellä. Pelin ulkoasu on mukiinmenevä joskin hieman buginen, ja pienillekin hahmoille annetaan jonkin verran ruutuaikaa, josta plussaa.

Kampanjoiden lisäksi pelissä on kymmeniä tunteja lisäpelattavaa sitä haluaville vapaiden tehtävien, hiekkalaatikkomaisen Ambitiotilan ja moninpelin muodossa. Kokonaisuutena peli on kuitenkin sitä samaa kuin ennenkin karvan verran parempana. Massataisteluille vaihtoehtoja ei juuri ole, mutta teknisempää taistelua kaipaaville esim. Bayonetta toiminee paremmin.