Eldritch Horror

Eldritch Horror on yhteistyöpeli, joka ammentaa kirjailija H.P. Lovecraftin Cthulhu-mytologiasta ja sijoittuu 1920-luvulle. Mytologian mukaan maailmassa on muinaisia hirviöitä, jotka voivat herätä kun olosuhteet ovat oikeat. Niinpä jokaisen pelin aluksi arvotaankin yksi sellainen, jonka heräämisen pelaajat yrittävät estää. Peli päättyy voittoon kun hirviön herääminen on estetty suorittamalla siihen liittyvän tehtävän kaikki osaset. Jos hirviö herää ennen sitä, täytyy sen kanssa vielä taistella.

Pelilautana on koko maailman kartta ja pelaajat toimivat yhdessä suorittaen tehtäviä ja taistellen erilaisia pienempiä hirviöitä vastaan. Voitto tai häviö tulee koko porukalle, joten neuvottelu ja kaverin auttaminen ovat tärkeitä strategioita.

eld2

Jokaisella pelaajalla on oma hahmonsa, jonka kyvyt vaikuttavat siihen, miten hyvin hän erilaisista haasteista suoriutuu. Hahmojen erityiskykyjä pitää hyödyntää mahdollisimman hyvin, mutta sooloilla ei saa liikaa. Apuna on esinekortteja kuten aseita, loitsuja ja maagisia esineitä. Noppatuurilla on kuitenkin yllättävän iso rooli siinä, miten nopeasti asiat alkavat mennä pieleen. Jos hahmon terveys ja mielenterveys toiminnan tiimellyksessä tipahtavat nolliin, kuolo korjaa. Onneksi pelaaja saa silloin valita uuden hahmon laajasta valikoimasta.

Pitkä kesto ja sääntöjen runsaus tekevät pelistä vaativan. Kärsivällinen pelaaja kuitenkin palkitaan. Kaikki osaset näyttävät todella hyviltä ja saavat mielikuvituksen laukkaamaan. Taistelu on jännittävää, yhteistoiminta haastavaa ja sopivalla peliporukalla häviäminenkin on hauskaa!

Suunnittelija: Corey Konieczka, Nikki Valens
Julkaisija: Fantasy Flight Games
Pelaajamäärä: 1-8
Suositeltu ikäraja: 14 +
Peliaika: 120 – 240 minuuttia

Add a Comment

Your email address will not be published.