Grid Autosport

Grid Autosport tarjoaa hektistä, mutta hengetöntä rata-autoilua

 

Grid-sarjan kolmas osa palauttaa arcademaisen Grid 2:n jälkeen sarjan puolirealistiseksi kilvanajoksi. Peli kattaa lähes 80 automallia sekä 22 sijaintia, jotka sisältävät klassikkoja, kuten Spa-Francorchampsin sekä Indianapoliksen ovaaliradan. Variaatioineen ratoja on ajettavana jopa yli 100 versiota.

Peli tarjoaa autoilua moneen makuun: pelaaja voi keskittyä Touring Car -sarjaan, kestävyyskilpailuihin, pikkuluokkien formuloihin, tuunatuilla autoilla driftailuun tai katukilpailuihin. Kokonaisuutta pitää kasassa mitäänsanomaton uratila, jossa pelaaja ajaa kilpasarjoja päästen yhä parempiin talleihin. Tunnelmaa eivät piristä ankean pelkistetyt valikot, ja Codemastersin F1-peleistä tutut tallipäällikön lähettämät sähköpostit ja kisatapahtumia kertaavat uutiset puuttuvat täysin.

Kun pelaaja unohtaa radan ulkopuoliset seikat kokemus on parhaimmillaan erinomainen: vauhdinhurma on huima, ja kilpailijat tekevät inhimillisiä virheitä luoden kisoista upean arvaamattomia. Peli herää eloon erityisesti verkossa, jossa kilvanajo on nautinnollisen intensiivistä. Ratojen yltä pyyhkäisevät helikopterit ja nätti grafiikka tukevat vauhdikasta kokonaisuutta, joskin ohjaamokamera tuo suttuisine tekstuureineen mieleen PS2-ajan. Peli onkin formuloita lukuun ottamatta huomattavasti antoisampaa katseltavaa auton takaa pelattuna.

Erityismaininta on annettava pelin vauriomallinnukselle, joka on yllättävän armoton. Omituisesti autoa ei voi kuitenkaan korjata, sillä varikkopysähdykset on jätetty pelistä kokonaan pois. Myöskään sadekelillä ei pääse kurvailemaan, mutta kestävyyskilpailuissa pelaaja voi ajaa eri vuorokaudenaikoina.

Kokonaisuutena peli on kattava ja tapahtumarikas kokonaisuus. Toisaalta uratilan hengettömyys ja erikoiset suunnitteluratkaisut nakertavat immersiota kilpa-autoilijan saappaisiin astumisesta. Nimensä mukaisesti Grid Autosport tarjoaa vauhdikasta ratakaahailua, mutta radan ulkopuolella on pitkästyttävän hiljaista.

Kehittäjä: Codemasters

Julkaisija: Codemasters

Alustat: PS3 (arvioitu), Xbox 360, PC

Pelaajia: 1-2 jaetulla ruudulla, 2-12 internetissä

Julkaisuajankohta: 27.6.2014

Ikäsuositus: 3

Add a Comment

Your email address will not be published.