Madden NFL16: Down, Set, Hut!

Vili Leinonen

Julkaisupäivä: 25.08.2015
Kehittäjä: EA Tiburon
Julkaisija: EA Sports
Alustat: PlayStation 3, PlayStation 4 (Arvosteltu), Xbox 360, Xbox One
PEGI: 3

Amerikkalaisen jalkapallon pääsarjaa mukaileva EA Sportsin Madden NFL16 tuo taklaukset tuntumaan kotisohvalle asti. Ensikosketus peliin tapahtuu fiktiivisen Super Bowlin avulla, josta pelin kulku tulee selväksi.

Pelin graafinen ilme on silmiä hivelevä ja nykyaikaiset hittibiisit raikuvat otteluiden taustalla. Areenat ovat viimeisen päälle hiottuja ja pelihahmot vakuuttavat autenttisuudellaan. Pelillisiä uudistuksia edellisvuosien versioihin ovat pallojen vastaanottotekniikat ja heittotyylit. Draft Champion -pelimuoto mahdollistaa oman joukkueen kokoamisen ja peluuttamisen internetissä muita pelaajia tai tietokonetta vastaan. Tekoäly on viisastunut varttuessaan, jolloin siitä saa aikaisempaa kovemman vastuksen. Pelin miinuksena on mainittava mikromaksut, joiden avulla on mahdollista päästä etenemään Draft Champion -pelimuodossa.

Pelaaja voi valita yleisimmistä pelistrategioista, sekä jokaisen joukkueen omista kuvioista mieleisensä. Harjoitusmuodot ovat huomattavasti monipuolisemmat kuin esimerkiksi NHLpelisarjassa. Pelin tarjoamista monipuolisista ohjeistuksista huolimatta pelaaminen vaatii tietoa amerikkalaisesta jalkapallosta. Madden NFL16 erottautuu aikaisemmista versioista edukseen. Nimen perässä vaihtuva vuosiluku ei ole pelkkää rahastusta, vaan peliä on oikeasti pystytty kehittämään modernimmaksi ja todentuntuisemmaksi. Jokainen jenkkifutiksen ystävä pystyy pelin avulla nauttimaan tästä Amerikan hienoimmasta urheilulajista myös rapakon tällä puolen.

4/5

Add a Comment

Your email address will not be published.