Mario Kart 8

Alusta: Wii U
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Julkaisuajankohta: Toukokuu 2014
Arvosana: *****

 

Nintendon Mario Kart -sarja käynnisti vuoden 1992 Super Mario Kartillaan (SNES) kart-pelien genren. Sarjan osia on sittemmin nähty Nintendon kaikilla keskeisillä koti- ja käsikonsoleilla. Kahdeksannesta osasta, Mario Kart 8:sta, on odotettu paitsi mestariteosta, myös – joulun alla julkaistavan Super Smash Bros U:n ohella – Wii U -konsolin pelastajaa.

Mario Kart 8:n ideana on kilpailla Mario-maailmasta tuttujen hahmojen kanssa läpi uusien ja vanhojen Mario-miljöiden, samalla kun kilpakumppaneita koetetaan hidastaa erilaisin, ajoittain tippuvien bonus-aseiden avulla. Aiempien Mario Karttien tapaan Mario Kart 8:n radat ovat mutkikkaita ja täynnä nokkelia oikoreittejä. Mukana on myös useita hienosti restauroituja ratoja sarjan aiemmista osista. Uutena ominaisuutena kart-autot kulkevat ajoittain paitsi maalla, merellä ja ilmassa, myös seiniä pitkin antigravity-ominaisuuden myötä.

Mario Kart -pelien ytimessä on näennäisen yksinkertainen autopelimekaniikka sivuluisuineen ja boosteineen, johon parhaille peleille tyypillisesti on helppo päästä nopeasti sisään, mutta jonka täydelliseen hallitsemiseen voi upottaa loputtomasti aikaa. Parhaiten kilpailutunnelmaan pääsee 1-3 kaverin kanssa jaetulla kuvaruudulla, tai suuremmalla porukalla nettipelin kautta.

Ja todellakin, vaikka tämä arvostelija pelasi vasta ensimmäistä Mario Karttiaan, ei kestänyt kuin hetki siihen, että peliä pelattiin jo jännityksestä seisaaltaan kilpakumppaneille kiljahdellen. Mario Kart 8 on Wii U:n ehkä tähän mennessä paras peli, äärimmäisen hiottu merkkiteos, jota monet tulevat tahkoamaan vuosia.