Oddwings Escape

Onko Small Giant Games seuraava suomalaisen pelialan menestystarina? Kehittäjän ensimmäinen peli, tasolentelypeli Oddwings Escape on visuaalisesti hieno, mutta pelin ansaintalogiikka ärsyttää.

Oddwings Escapessa pääosassa ovat hassut frankenstein-tyyliset linnut. Perusideana on ohjata lintuja tasojen läpi ja kolikoiden, sydämien ja avainten luokse, sekä väistää erilaisia esteitä kuten pommeja. Linnut lentävät itsekseen, ja pelaajan tehtäväksi jää niiden ohjaaminen sormella liikuttamalla.

Lintujen ohjaaminen tuntuu aluksi hieman kömpelöltä. Ensimmäisellä yrittämällä lintu ehtii törmätä maahan nopeasti. Törmäyksissä menettää energiaa. Lisäenergiaa saa sydämistä, joiden luokse lintu ei välttämättä jaksa lentää. Linnun liikkeet tulevat näppärimmiksi päivittämällä ominaisuuksia kerätyillä kolikoilla. Niillä on mahdollista ostaa linnulle lisää nopeutta, energiaa, kääntymistehoa ja magneettivoimaa.

Kuten kaikissa pay-to-play -peleissä, ansaintalogiikka alkaa tulla jossain vaiheessa pelaamista vastaan. Oddwings Escapessa tasojen suorittaminen vaatii parempia ominaisuuksia linnuille. Vaadittujen kolikoiden kerääminen on hidasta. Tasojen jälkeen on tosin mahdollisuus tuplata kolikot katsomalla mainos.

Myös pelaamisen määrää on rajoitettu. Linnuilla on 5 siipeä, eli lentokertaa. Jos olet käyttänyt kaikki siipesi, joudut odottamaan, että ne latautuvat. Vaihtoehtona on totta kai myös lisäsiipien ostaminen. Toisin sanoen pelaaja joutuu odottamaan lisäsiipien latautumista, että pääsisi keräämään lisää kolikoita, joita tarvitsee edetäkseen pelissä.
Vaikka peli syökin kärsimättömän pelaajan hermoja, on se kieltämättä hienon näköinen. Pelissä parasta ovat grafiikka ja äänet. Niihin on selvästi panostettu, ja peliä ei ole tuskaa pelata äänet päällä. Pelin päänäkymä, jossa eri saaret näkyvät, on todella hieno ja sitä katselisi mielellään isommaltakin ruudulta.

Kehittäjä ja julkaisija: Small Giant Games
Julkaisupäivä: 14.05.2015
Saatavilla App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Add a Comment

Your email address will not be published.