Parempaa kuin pasianssi

Kortinviskely ei ole koskaan ollut näin hauskaa! Hearthstone: Heroes of Warcraft on keräilykorttipeli, jossa kaksi pelaajaa valitsee pakkoihinsa kokoelmiensa aarteet. Mittelössä kortteja viskellään vuoropohjaisesti pöytään, ja jos elämäpisteet ehtyvät, vastustaja voittaa.

Peli on helppo omaksua, mutta hankala hallita. Matsiin menee aikaa yleensä alle kymmenen minuuttia, ja pelata voi myös älypuhelimella tai tabletilla riippumatta ajasta tai paikasta. Menestys vaatii pelaajalta pitkäjänteistä pelivaluutan keräämistä, jotta oma korttikokoelma karttuu monipuoliseksi ja tepsii yhdeksän eri hahmoluokan vastustajiin. Toki luottokortilla voi vinguttaa auki uusia pakkoja ja pelimuotoja, mutta itse en ole sijoittanut peliin senttiäkään. Eteenpäin pääsee ja kultakolikoita kertyy, kun jaksaa suorittaa vaihtuvia tehtäviä aina silloin tällöin. Jokainen kokoelmaani sujahtava kortti tuntuu täysin ansaitulta.

Hearthstonea voi vääntää tekoälyä vastaan yksikseen, mutta sehän on ihan pasianssia. Peli pääsee oikeuksiinsa vasta online-kaksinpelissä aitojen vastustajien kanssa kamppaillen. Turha meuhkaaminen ei välity taistelun tuoksinassa vastapelaajalle asti, koska tarjolla on vain muutama repliikkivaihtoehto.

Tuurilla on sijansa taistelussa, mutta hiotulla taktiikallakin voi voittaa. Internetissä on pakkojen optimointiin vihkiytyneitä korttivelhoja, joiden vinkeillä voi koota mahdikkaita pelipakkoja. Toisaalta loistavinkin pakka varisee silppuna maahan, jos valitut kortit eivät sovi peittoamaan vastustajan pelitapaa.

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Alustat: Windows, OS X, iOS ja Android
Kehittäjä: Blizzard Entertainment
Julkaisija: Blizzard Entertainment
Julkaisupäivä: 11.3.2014
PEGI: 7
Pelaajia: 1 tai 2 (internetissä)
Testattu: Windows

Add a Comment

Your email address will not be published.