QuizTaisto

QuizTaisto on tietovisamobiilipeli, joka pelastaa liian pitkän automatkan ja hiljentää takapenkin.

QuizTaiston idea on yksinkertainen -haastat pelikaverin tietokilpailuvisaan, missä vuorotellen valitaan 19 eri aihealueesta kysymyksiä. Kuuden pelikierroksen jälkeen voittajaksi julistetaan eniten oikeita vastauksia saanut pelaaja.

Peli alkaa haastamalla peliin kirjautunut pelikaveri tai verkosta löytyvä tuntematon pelaajaa mukaan peliin. Haastaja saa ensimmäisenä valita kysymysten aihealueen (muun muassa Viihde & media, 2000-luku ja Urheilu). Jokaiselle pelikierroksella vastataan vuorotellen aihealueen kolmeen kysymykseen, mihin on jokaiseen neljä eri vastausvaihtoehtoa. Kysymykset ovat aina samat molemmille pelaajille ja jälkimmäinen vastaava pelaaja näkee, miten pelikaveri on jo vastannut ko. kierroksen kysymyksiin.

QuizTaisto-pelejä voi pelata rinnakkain usean pelaajan kanssa, joten kukaan ei jää pelin ulkopuolelle, vaikka kaksinpelistä onkin kysymys. Peli on loistava ajantappaja vaikkapa pitkillä ajomatkoilla eri sukupolvien kesken. Takapenkki on todella hiljainen, kun kaikki pelaavat ja keskittyvät omiin pelivuoroihin, vastaamiseen ja aihealueiden valintoihin. Hiljaisuuden katkaisevat vain tunteenpurkaukset ja ihmettelyt pelikaverin hyvyydestä tai huonoudesta.

Aihealueiden valinnassa voi taktikoida valitsemalla alueen, minkä kuvittelee pelikaverin osaavan huonoiten. Tähän lisämausteen tuo myös sukupolvien eri käsitykset muun muassa 2000-luvun tapahtumista. Aihealueisiin ilmestyy uusia kysymyksiä ja niitä voi luoda itsekin, mikä onkin tärkeää pelimotivaation jatkumisen kannalta.

Mobiilipelien luonteeseen kuuluu niiden perusversion ilmaisuus. Premium -versiota markkinoidaan melko ahnaasti pelinsession aikana. Googlaamalla löytyy kikka saada ilmainen Premium-versio, missä voi esimerkiksi muokata omaa pelihahmoaan. Muiden pelien mainoksia on näkyvillä melko tiuhaan tahtiin, mutta niihin tottuu melko nopeasti.

Ilmaisia mobiilipelejä pidetään usein kertakäyttöpeleinä, mutta me pelasimme QuizTaistoa vielä liian pitkällä paluumatkallakin. Koukuttavaksi QuizTaiston kuitenkin tekee selkeä grafiikka, ajantappomahdollisuus sekä mukava käteen tuntuva puhelimen värinä, mikä kertoo oman pelivuoron koittaneen. Samalla siis voi surffailla netissä odotellessa pelikaverin vastauksia. QuizTaistoa voi lämpimästi suositella eri-ikäisten hauskaksi ajanvietteeksi, mikä samalla kartuttaa pelaajien yleistietoa.

 

Kehittäjä/julkaisija: FEO Media

Julkaisuajankohta: 3.8.2012

Pelaajamäärä: 2, mutta voi pelata rinnakkain usean pelaajan kanssa

Pelin kesto: noin 10-minuuttia

Ikäsuositus: yli 8-vuotiaille

Video: Vääksyn yhteiskoulun tekemä opetusvideo QuizTaistosta

Add a Comment

Your email address will not be published.