Rare Replay

Rare Replay on 30 pelin kokoelma legendaarisen brittiläisen Rare pelistudion yli 30-vuotisesta tuotannosta. Se sisältää pelejä useista eri genrestä ja monelta eri alustalta ZX Spectrum tietokoneesta Xbox 360 konsoliin. Mukana kokoelmassa on myös lyhyehköjä dokumentteja Raren hahmosuunnittelusta, joidenkin pelien syntyvaiheista ja peleistä, jotka eivät koskaan päätyneet tuotantoon.

Esillepanon puolesta kokoelma on hyvin tehty, sillä se käyttää hienosti samaa teatteriteemaa aina musikaalisesta alkuintrosta valikkoihin saakka. Itse pelit pyörivät kaikki emulaattoreilla ja ovat alkuperäisten laitteiden hidastuksia myöten uskollisia versioita.

Uskollisesta emulaatiosta huolimatta kokoelma armollisesti antaa vanhemmissa peleissä useita apuja. Näitä ovat pelitilanteen takaisinpäin kelaaminen ja loppumattomat elämät, joiden avulla erittäin vaikeat vanhemmat pelit (kuten Battletoads) on vihdoinkin mahdollista pelata läpi. Pelaajille joita ei kiinnosta pelata vanhimpia pelejä kokonaan, on kokoelmassa mukana muutaman minuutin pituisia haasteita, jotka tiivistävät ytimekkäästi pelien sisällön.

Alusta: Xbox One
Kehittäjä: Rare
Julkaisija: Microsoft
Julkaisupäivä: 4.8.2015
PEGI: 16

Add a Comment

Your email address will not be published.