Rummikubin pelaaja uppoutuu numerosarjoihin

Numeroita rakastavan logiikkapeli, missä tarvitaan hyvää tuuria ja taitoa. Lautapeliklassikko, jota voi nykyään pelata myös mobiilipelinä.

Rummikub on jo 1930-luvulla kehitetty koko perheen lautapeli, joka tempaa mukaansa eri-ikäiset pelaajat. Taitoina vaaditaan numeroiden osaaminen ja innostus numeroiden järjestämiseen. Peliin kuuluu laadukkaasti tehtyjä ja kestäviä pelilaattoja, jotka ovat numeroitu yhdestä yhdeksään ja ne sisältävät neljä eri väriä. Numerolaattoja pidetään pöydällä pelaajan edessä muovisissa telineissä, mistä muut pelaajat eivät voi niitä nähdä.

Pelin ideana on tehdä pöydälle numerosarjoja, jotka koostuvat erivärisistä samoista numeroista tai samanvärisistä peräkkäisistä numeroista. Sarjoissa oltava mukana vähintään kolme numerolaattaa. Jos pelaaja ei pysty tekemään sarjoja pöydälle, niin hän joutuu nostamaan yhden laatan varastosta. Voittaja on se pelaaja, jonka laatat loppuvat ensimmäisenä. Yleensä yksi peli kestää noin 15 minuuttia. Pelejä pelataan sovittu määrä ja erän hävinneiden pelaajien jäljelle jäävien laattojen summat kirjataan ylös.

Tässä pelissä tarvitaan sekä tuuria että taitoa. Tuurilla nousee pöydästä erinumeroiset ja -väriset laatat, mutta taidolla niitä voi tarvittaessa pantata ja taktikoida niiden pöytään laitossa. Pelaajan pelivuoron kesto on yksi minuutti, jonka aikana saa pöydälle aloittaa uusia sarjoja tai täydentää jo pöydällä olevia. Joskus on kuitenkin järkevää vain vaikkapa täydentää yhdellä laatalla sarjaa ja lopettaa oma pelivuoro siihen, vaikka pystyisikin jatkamaan. Tällä strategialla voi estää muiden pelaajien mahdollisuuksia päästä omista laatoista eroon.

Pelin pelaaminen vaatii keskittymistä sekä omalla että muiden pelaajien vuorolla. On seurattava tarkasti muiden pelaajien ratkaisuja, mitkä saattavat oleellisesti muuttaa omia strategisia pelisuunnitelmia samoin kuin uusien numerolaattojen nostaminen. Kaksinpelissä pelitempo on nopea. Kolmen tai neljän pelaajan pelissä voi hetken huilata omaa pelivuoroa odotellessa.

Rummikub on mukava ajanviete, jonka kestoa voi tarpeen mukaan säädellä. Voi pelata yhden pelin tai useampia peräkkäin ja laskea niistä häviäjien pisteet. Laadukkaan tuntuiset pelilaatat ja keskittymistä vaativa pelitempo houkuttelevat pelaamaan aina vaan lisää ja lisää. Peliä voi suositella kaikenikäisille yhteiseksi ajanvietteeksi.

rummikub_mobiili

Rummikubin mobiililaiteversio.

Kuvankaappaus videosta: https://www.youtube.com/watch?v=JujdQ5TIAu8

 

 

Kehittäjä: Ephraim Hertzano

Julkaisuajankohta: 1930-luvulla

Pelialusta: alun perin lautapeli, saatavilla myös mobiilipeliversiona Androidille ja iOS:lle

Pelaajamäärä: 2 – 4

Ikäsuositus: yli 8-vuotiaille

 

Add a Comment

Your email address will not be published.