Salaisuuksien saari

Seikkailijan työ on vaarallista – voit upota etsimäsi aarteen mukana

Salaisuuksien saari on yhteistyöpeli, jossa pelaajat tutkivat yhdessä uppoavaa saarta ja yrittävät saada käsiinsä sen neljä aarretta. Keskiössä on taistelu aikaa vastaan, sillä aarteiden löytämisen jälkeen seikkailijoiden pitää vielä paeta saarelta helikopterilla ennen sen uppoamista.

Saari koostuu 24:stä kaksipuolisesta laatasta, joissa on kuvattu saaren erilaisia osia. Osat on nimetty ihanan runollisesti ja niissä käytetty taide on todella kaunista. Saarilaattojen lisäksi paketista löytyy omat korttinsa hahmoille, aarteille, veden nousemiselle ja apuvälineille. Aarteita esittävät muovifiguurit ovat söpöjä ja laadukkaasti tehtyjä.

saari2Saaren tulviminen ja veden nouseminen tekee seikkailusta äärimmäisen haastavan. Jokaisen vuorolla saaren osia vastaavasta korttipakasta vedetään kortteja, jotka määräävät mitkä osat ovat vaarassa upota. Silloin laatat käännetään ympäri näyttämään paikka veden varassa. Jos samaa laattaa kuvaava kortti nostetaan toisen kerran, kyseinen saaren osa uppoaa. Uppoaminen kiihtyy kun yhä useampi saaren osa on veden varassa.

Pelihahmojen erikoisominaisuudet ovat tärkeitä apuvälineitä tulvimisen estämiseen. Ne helpottavat esimerkiksi laatoilla liikkumista, korttien vaihtamista pelaajien kesken ja vähentävät aarteen noutamiseen tarvittavien korttien määrää. Pelaajien välinen kommunikaatio ja yhteistyö onkin siis avainasemassa voiton tavoittelussa. Ennen omaa vuoroa on hyvä keskustella muiden kanssa ja päästä yhteisymmärrykseen strategiasta. Voitto tai häviö tulee kaikille, yksilövoittajia ei ole olemassa.

Salaisuuksien saari toimii hyvin sekä kahden että neljän pelaajan kesken. Veden nouseminen luo painetta ja tekee kokemuksesta hektisen ja jännittävän. Miinuspuolena mukana on vahvasti myös onnea, eli pelkällä hyvällä strategialla ei pärjää. Yhteistyö muiden pelaajien kanssa on silti mukavaa ja palkitsevaa, vaikka voittoa ei tulisikaan!

Suunnittelija: Matt Leacock
Kuvitus: C.B. Canga
Suomennos: Mikko Saari
Julkaisija: Gamewright
Pelaajamäärä: 2-4
Suositeltu ikäraja: 10+
Peliaika: 30 minuuttia

Add a Comment

Your email address will not be published.