Singstar Ultimate Party

Alakouluikäisenä PlayStation 2:n SingStarit olivat mielestäni ihan parhaita. Harjoittelin jokaisen biisin ulkoa, jotta voisin lyödä kaverini laulukisassa SingStar -synttäreilläni – kyllä, pidin sellaiset. Siksi odotukseni PlayStation 4:n uusia SingStareja kohtaan olivat suuret. Ultimate Party ei kuitenkaan tuonut karaokebileitä olohuoneeseeni.

Ultimate Partyssa on laulettavana 30 hittibiisiä. Biisilistasta on varmasti yhtä monta mielipidettä kuin pelaajaakin. Jos laulettavaa ei löydy levyltä, biisejä voi myös ostaa SingStar -kaupasta, jossa valikoimaa on runsaasti. Toki pelille kertyy lisäkappaleiden myötä myös lisähintaa.
Vaikka uudistettu SingStar on ulkoasultaan melko riisuttu, se on todella helppokäyttöinen. Vaikka en itse edes käytä PS4:sta usein, löysin silti nopeasti oikeat napit ja toiminnot.

Paras asia karaokepelin uudessa sukupolvessa on mikrofonisovellus. SingStaria pelatakseen ei tarvitse enää ostaa kalliita mikrofoneja, vaan laulaminen hoituu älypuhelimeen ladattavan, ilmaisen sovelluksen kautta. Sovellus toimii moitteettomasti, eikä johtojen kanssa tarvitse säätää.
Sitten pelin huonoihin puoliin.

Mainituilla SingStar -synttäreilläni pelasimme laulupeliä party -pelitilassa, totta kai. Viihdyttäviä olivat myös duettolaulut, battle -kisat sekä potpurit, jossa pääsi laulamaan montaa eri kappaletta. Ironista kyllä, Ultimate Partysta ei löydy yhtäkään näistä bilehengen nostattajista. Valittavana ovat vain soolo- ja yhteislaulu. Ilmeisesti Sonyn käsityksessä bileissä on vain kaksi osallistujaa.

Kun SingStar toi ennen karaokeen jotain uutta ja ihmeellistä, on se nykyään vain karaokea. Jos siis haluat laulaa sydämesi kyllyydestä hittibiisejä yksin tai kaverin kanssa, peli täyttää odotuksesi. Bileitä Ultimate Partyn kanssa en suosittelisi järjestämään.

Alustat: PlayStation 3 ja PlayStation 4
Kehittäjä: London Studios
Julkaisija: Sony
Julkaisuvuosi: 2014
Pelaajia: 1–2

Add a Comment

Your email address will not be published.