SKIP-BO

Ingress: UNO-pelin tekijöiden korttipeli, jossa härnätään muita, SKIP-BO. Mutta onko SKIP-BO kuinka samanlainen kuin UNO?

SKIP-BO, tuo Mattelin yksi monista seurallisista peleistä, on nyt pienessä nosteessa. Pelistä julkaistiin iOS-laitteille mobiiliversio 2013, ja sen jälkeen on uusintapainoksia SKIP-BO:sta on alkanut näkymään kaupoissa, ainakin niissä joissa allekirjoittanut käy. Painoksessa, jota on tätä arviointia varten pelattu, lukee pelipaketin kannessa ”Samoilta tekijöiltä kuin UNO”. Tuo viesti antaa oikeanlaisen lähtömentaliteetin pelille. Vai antaako?

SKIP-BO on korttipeli, jossa tavoitteena on saada oma pöytäpino ensimmäisenä tyhjäksi. Peli etenee niin, että ensin jokaiselle pelaajalle jaetaan 30 korttia pöytäpinoksi. Tämän jälkeen loput kortit asetetaan kuvapuoli alaspäin nostopakaksi, josta jokainen pelaaja ottaa 5 korttia käteensä ja kääntävät pöytäpinon päällimmäisen kortin kuvapuoli ylöspäin. Jokainen pelaaja vuorollaan yrittää kasata kortteja pelialueelle niin, että jokainen pino alkaa kortista numero 1 ja päättyy numeroon 12. Kortit pitää siis pelata numerojärjestyksessä luvusta 1 lukuun 12. Pinoja, joihin pelataan kortteja voi olla pöydällä neljä erilaista samaan aikaan. Kun pelaaja ei voi enää pelata kortteja, laittaa hän yhden käsikorteistaan apupinoon pöytäpinon viereen, joita myös voi olla neljä samaan aikaan, kuvapuoli ylöspäin. Mikäli pelaaja saa kaikki 5 käsikorttia pelattua yhdellä vuorolla, nostaa hän uudet 5 nostopakasta. Kun nostopakka on tyhjä, sekoitetaan sivussa olevat pinot uudeksi nostopakaksi. Näin edetään, kunnes ensimmäinen pelaaja saa oman pöytäpinonsa tyhjäksi.

SKIP-BO ei kuumenna tunteita niin paljoa kuin UNO. Vaikka tässäkin pelissä voi taktikoida pelaamalla korttejaan niin, ettei vastustaja(t) voi pelata pöytäpinon päällimmäistä korttiaan omalla vuorollaan, on tämä peli silti enemmän onnesta kiinni kuin UNO. Koska onni on oma muuttujansa, ei tässä pelissä voi juuri ennen toisen pelaajan voittoa, pilata hänen suunnitelmiaan niin rajusti kuin UNO:ssa. Ja siksi tämä peli on mukavampi kuin UNO ja parhaimmillaan 2-3 henkilöllä. Yksi peli kestää tahdista ja pelaajien lukumäärästä riippuen 10-30 minuuttia

Add a Comment

Your email address will not be published.