Skylander’s Imaginators – uutta ja vanhaa sopivassa suhteessa

Mäiski vihollisia, kerää aarteita ja tuhoa arkkivihollisesi Kaos eli tyypillinen Skylander’s  -pelin kulku, mutta pystyykö peli tuomaan enää mitään uutta kuudennessa osassa, Imaginators? Vastaus on kyllä. Imaginatorsissa pääset luomaan omat Skylanderisi luomiskristallien avulla. Imaginators tuo vanhan Skylander’s tunnelman takaisin hyödyntäen aikaisempia osien ideoita ja tuomalla mukaan sopivasti uutta. Pelin ongelmina on kuitenkin ohjauksen bugit ja jokaisen osan myötä lisääntyvä lisäosien ostotarve.

Skylander’s Imaginators aloituspakkauksessa tulee pelin lisäksi portaali, jolla Skylander-patsaat siirretään peliin, kaksi Sensei-luokan (tämän pelin uudet valmiit hahmot) Skylanderia sekä luomiskristalli. Pelissä on kahdeksan eri elementaaliluokkaa, joihin Skylanderit jaetaan. Lisäksi peliin on tuotu aseluokat, jotka kuvaat Skylanderin taisteluominaisuuksia. Pelissä on tasoja jotka saat auki vain tietyn elementaaliluokan Senseillä ja pelin kentissä on alttareita, jotka pystyy avaaman vain tietyn aseluokan Sensei. Lisäksi pelissä on mahdollista kerättyjen aarrearkkujen, joiden sisällöllä voit sitten muokata luomiasi Imaginators Skylandereita, lisäksi ostaa aarrearkkuja. Kyseessä on kuitenkin lasten peli ja vanhemmille, jotka eivät itse pelaa peliä, on tämän kaiken hahmottaminen tehty todella hankalaksi.

Peli on grafiikaltaan kaunis ja kentät vaihtelevat ulkoasultaan. Pelin sisältöön on myös tuotu loistavasti vaihtelevuutta: pystyt, ja joissain kentissä joudut, pelaamaan korttipelin tyyppistä Luomakimaraa, voit ottaa selfieitä, pääset mäiskimään vihollisia, saat pelata perinteistä tasohyppelyä sekä suorittaa helppoja puzzle-tyyppisiä tehtäviä. Huonona puolena on se, että pelissä on välillä pahoja ohjausbugeja, joiden takia Skylander tippuu hypätessä reunan yli tai ei pysy sillalla. Tämä on hankalaa jo yksinkin, puhumattakaan kaksinpelistä, jossa kummatkin hahmot seikkailevat samalla ruudulla ja voivat mennä vain tietyn matkan päähän toisistaan. Kaksinpeli onkin välillä mahdotonta varsinkin lapsen kanssa, jonka pelitaidot eivät ole vielä tarvittavalla tasolla.

Oman Imaginators Skylanderin luonti on hauska uusi ominaisuus. Skylanderin elementaaliluokka määräytyy luomiskristallin mukaan, mutta aseluokan pystyy itse valitsemaan. Skylanderille pystyy valitsemaan mm. eri ruumiinosien ulkoasut, värityksen, iskulauseet,  puheäänen,  musiikin sekä äänitehosteet. Huomasin pelatessani, että valittavia ominaisuuksia on niin paljon, että alle kouluikäinen lapsi alkaa hahmon luomisen loppuvaiheessa hermostua ja haluaa päästä pelaamaan. Skylanderin iskulauseissa on paljon vaihtelevuutta, joista löytyy hauskuutta myös aikuisille.

Kaiken kaikkiaan peli on mukavaa ajanvietettä lapsen kanssa pelaten ja myös yksinkin aikuiselle. Lapsille pelissä riittää mielekästä puuhaa pitkäksi aikaa. Skylander-pelihahmopatsaat ovat kauniita ja niitä kehtaa pitää kirjahyllyssä hyvällä omalla tunnolla. Mutta jatkuvasti peliin uppoavan rahamäärän lisääntyminen alkaa viedä iloa pelistä.

Arvosana: 8/10

Kehittäjä: Toys for Bob

Julkaisija: Activision

Alustat: Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 & Xbox One

Julkaisupäivämäärä: 13.10.2016

Pegi: 7