Space Bang – avaruusseikkailussa väistellään meteoriitteja

Space Bang on ilmainen mobiililaitteella toimiva avaruusseikkailu, missä pelin imuun syöksyy onnistuneen grafiikan ja jännitysmusiikin voimalla.

Suomalaisen pelintekijä Tuomas Erikoisen tuorein peli Space Bang on nyt saatavilla App Storesta. Erikoinen muistetaan Rovion Angry Birds hahmojen suunnittelijana. Space Bangistä on possuilu kuitenkin kaukana. Se on avaruusseikkailu, missä pelaaja lentää aluksellaan avaruudessa ja väistelee tuhoa aiheuttavia meteoriittien hyökkäyksiltä. Pisteitä kertyy timantteihin törmäämällä ja niillä voi parantaa alustaan pärjätäkseen paremmin eri tuhotehoisia meteoriitteja vastaan. Ansaintalogiikkana ovat mainosvideot, joiden katsomisesta saa pisteitä. Nuorempien pelaajien osalta tämä on hieman arveluttavaa ja saattaa aiheuttaa myös harmaita hiuksia kansainvälisillä markkinoilla, koska alaikäisiin liittyvät mainontalait ovat hyvin erilaisia eri maissa.

Peli alkaa tarinalla, missä tulee tutuksi hahmot ja missio – palauttaa maan painovoima takaisin. Tabletilla pelatessa ohjaus tapahtuu kosketusnäytön kahdella nuolella. Tabletin liiketunnistusominaisuuksia olisi voinut hyödyntää enemmän eli teki mieli liikutella itse tablettiakin ohjauksessa.

Grafiikka on melko yksinkertaista, mutta selvästi ammattilaisten tekemään. Pelaajan uppoutumista peliin tehostaa jännitysmusiikki sekä taitavasti toteutettu tunne kiihtyvästä vauhdista, missä meteoriitteja ilmestyy eteen nopeasti. Immersio tuottaa jopa häilyvän huonon olon, mikä kertonee onnistuneesta uppoutumisesta.

Peliä tukevat Facebook-sivusto sekä Erikoisen ylläpitämä blogi, missä hän kertoo pelintekemisen ja julkaisun eri vaiheista. Nämä tuovat mukavan lisän pelin sisäänajoon ja markkinointiin. Ne toimivat myös pelintekijän ja pelaajan vuorovaikutuskanavina. Järkevää, nykyaikaista ja kustannustehokasta pelaajayhteisön ja pelikehityksen ylläpitoa, tosin yhden miehen voimalla voi jossain vaiheessa käydä raskaaksi.

 

Kehittäjä: Tuomas Erikoinen, Part Time Monkey

Julkaisuajankohta: 4/2016

Pelialusta: iOS (iPad, iPhone)

Kieli: englanti

Ikäsuositus: yli 4-vuotiaille

Hinta: ilmainen

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.