Terra

Terra haastaa tietosi maapallosta. 2-6:n hengen tietovisailussa tarvitaan sekä tietoa, että tuuria.

Tämä vuoden 2015 syksyllä Suomessakin julkaistu tietovisailu on hieman erilainen muihin perinteisiin tietovisoihin, kuten Trivial Pursuit-peleihin verrattuna. Tässä pelissä mitataan sekä yleistietoa, että nippelitietoa.

Peli on suunniteltu pelattavaksi kaksin tai jopa kuuden hengen porukalla ja peli etenee vuoroittain. Peli kestää pelaajamäärästä riippumatta noin 40-60 minuuttia, sillä kysymyksiä esitetään koko pelin aikana 8-12. Kysymykset esitetään koko pelaajaporukalle ja täten jokainen pääsee vastaamaan jokaisella kierroksella. Pelissä voi saada pisteitä usealla eri tavalla. Saadakseen pisteitä kierrokselta pelaajan ei tarvitse tietää pelkästään kohteen sijaintia, vaan esimerkiksi lukumäärä, vuosi ja/tai korkeus/syvyys/pituus riittävät täyden pistepotin saamiseen. Jokaisessa kysymyskortissa on useampi vastausvaihtoehto.

Tässä vaiheessa tulee esille pelin erikoisuudet. Jokaisella pelaajalla on hallussaan pieni kasa poletteja, joita voi pelilaudalle laittaa haluamaansa paikkaan, kuitenkin niin että alue on tyhjä muista poleteista. Poletteja laitetaan yksi kerrallaan laudalle niin kauan kuin poletit joko loppuvat pelaajilta tai eivät enää halua niitä laittaa. Toinen pelin erikoisuus on sivuosumat. Mikäli joku ehtii ensin vastata esimerkiksi alueen täysin oikein, voivat muut pelaajat laittaa polettejaan viereisille ruuduille ja täten napata sivuosumapisteitä. Kolmas erikoisuus onkin se, että pelaajan ei välttämättä tarvitse tietää yhtään mitään vuorossa olevasta kysymyksestä saadakseen pisteitä, tai jopa voittaakseen. Pelin kysymykset on jaettu neljään eri kategoriaan, joista helpoimmat koskevat Eiffel-tornia, kun taas vaativammat kysymykset koskevat Pääsiäissaarten veistosten lukumäärää. Kuitenkin tietämällä vastauksia saa enemmän pisteitä, sillä täysin oikein asetetuista poleteista saa 7 pistettä ja sivuosumista 3 per poletti.

Peli on oikein mukavaa ajanvietettä ja yksi peli on pelattu yllättävänkin nopeasti. Kaiken lisäksi pelistä voi oppia jotain uutta. Parhaimmillaan peli on vähintään kolmen pelaajan voimalla. Suositellaan yli 10-vuotialle.

Add a Comment

Your email address will not be published.