The Order: 1886

Elämä 1800-luvun Lontoossa on vaarallista. Kansalaisten täytyy pelätä niin Viiltäjä-Jackia, ihmissusia kuin katalia kapinallisiakin. Onneksi kunnon ihmisiä on suojelemassa pyöreän pöydänritarien järjestö, Nikola Teslan keksinnöillä varustettuna. Mutta mitä tapahtuu, kun yksi ritareista ei näekään maailmaa enää niin mustavalkoisena kuin hänelle on opetettu? The Order 1886 on hyvin suoraviivainen toimintapeli, joka on kuorrutettu silmää hivelevällä steampunk-estetiikalla. Harmillisesti moni yksityiskohta kuitenkin puuroutuu harmahtavan ja likaisen väripaletin takia eikä teemasta oteta muutenkaan irti kaikkea. Lukemattoman monista aseista vain muutama ammentaa aidosti vaikutteita höyrypunkista. Outoja vekottimia tai myyttisiä olentoja ei myöskään taustoiteta mitenkään.

Ilmalaivassa seikkailu ja puutarhassa hiippailu tuovat mukavasti vaihtelua Lontoon kaduilla riehumiseen eikä rähjäinen sairaalakaan ole tapahtumapaikkana hassumpi. Toimintaa puhkovat ylipitkät välianimaatiot ja pakolliset kävelykohdat yrittävät pitkittää lyhyeksi jäävää peliä, mutta onnistuvat vain ärsyttämään.

Varsinainen tarina on mielenkiintoinen, mutta sitä käytetään lähinnä tekosyynä päästä tappamaan milloin mitäkin viholliseksi määriteltyä ihmistä tai otusta. Mitään ei selitetä kunnolla ja koko tarina jää todella pahasti kesken. Ennalta arvattavien juonenkäänteiden takaa pilkottava kiinnostava maailma ei riitä pelastamaan latteaa pelikokemusta. Jäljelle jää vain paha mieli hukatuista mahdollisuuksista.

Alusta: PS4
Kehittäjä: Ready at Dawn, SCE Santa Monica Studio
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 20.2.2015
PEGI: 18+

Add a Comment

Your email address will not be published.