Tiny Robots

Jarkko Pakalén

Seurapeli
Kehittäjä: Doorway Games
Suunnittelija: Pekka Koukkula
Kuvittaja: Ville Kadenius
Julkaisupäivä: 17.10.2015
Ikäsuositus: 7+
Pelaajamäärä: 1-5 pelaajaa
Peliajan kesto: 15 – 60 min

Doorway Gamesin esikoispeli Tiny Robots haastaa pelaajat käyttämään loogista ajattelua ja mielikuvitusta, heidän rakentaessaan pienistä palasista hauskan näköisiä pieniä robotteja. Pelissä 1-5 pelaajaa asettuu robottitehtaan ympärille taistelemaan parhaista palasista, jotka lopulta rakentuvat kokonaisiksi roboteiksi. Parhaiten rakennetut robotit ansaitsevat tekijälleen eniten pisteitä, kun taas erinäisiä rakennusvirheitä sisältävät yksilöt kartuttavat pistesaldoa vähemmän. Lopulta pelin päätteeksi eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa.

Aluksi robottien paloista tuntuu olevan jopa liikatarjontaa, mutta loppua kohden palat vähenevät ja kilpailu niistä kovenee. Lopuksi pelaajat joutuvat lähes pakosta tekemään uhrauksia roboteissaan, jos he mielivät saada ne valmiiksi. Pelin säännöt ovat verrattaen yksinkertaiset, mikä on hyvä asia uusien pelaajien kannalta. Oikeastaan tärkeintä on pitää mielessä, että robottien virtapiirit sopivat yhteen ja että robottien ominaisuudet sopivat sillä hetkellä ajateltuun lopputulokseen.

Peli on tarkoitettu kaikille 7-vuotiaasta ylöspäin ja soveltuu parhaiten pelattavaksi suuremmalla porukalla, koska näin peli tuntuu mielekkäimmältä ja hauskimmalta. Yksin pelatessa peli käy melko nopeasti tylsäksi ja itseään toistavaksi, kun kilpailua ei oikeastaan ole. Kokonaisuutena Tiny Robots on esikoispelinä onnistunut julkaisu ja peliä kannattaa ehdottomasti kokeilla pienellä tai vähän suuremmalla kaveriporukalla. Robottien rakentelu on yllättävän haastavaa, mutta onnistuessaan yhdistelemään virtapiirit oikein, on se myös palkitsevaa.