Viinipeli

Viisas mies se, joka keksi yhdistää viinin ja lautapelin. Tacticin Viinipeli yhdistää viininmaistelun kilpailuhenkiseen joukkuepeliin. Viinipeli tuo illanistujaisiin viihdettä ja vauhtia, sitä enemmän, mitä pidemmälle peli etenee.

Viinipelissä kaksi joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan täyttääkseen kuvitteellisen viinikellarinsa mahdollisimman arvokkailla viineillä. Viinejä edustavat eriarvoiset puna- ja valkoviinikortit. Kortteja kerätäkseen on joukkueen vastattava oikein viinejä koskeviin kysymyksiin, selvittävä kuvahaasteista ja sanaselityksistä aikaa vastaan. Viinikorttien kysymykset olivat todella vaativia ja täynnä viinijargonia. Pelissä pärjätäkseen on oltava viiniekspertti tai onnekas kuin Hannu Hanhi. Sanaselitykset ja kuvakortit puolestaan olivat pelin parasta antia viihdyttävyydellään.

Pelin suola, vai pitäisikö sanoa viini, on pelin ajan jatkuva sokkomaistelu. Jokainen pelaaja maistelee kuudesta eri viinipullosta ja arvioi makuelämystään. Viineistä arvuutellaan muun muassa valmistusmaata ja rypälelajiketta. Oikeista arvauksista joukkue saa lisäpisteitä.
Luonnollisestikin tämä ominaisuus tuo pelille ikärajan 18.

Viinipeli on yleissivistävä seurustelupeli. Retrohenkinen pelilauta kaipaisi nuorempaan makuun päivitystä, sillä se on vähintäänkin tanniininen. Pelilaudan kuvat eivät erotu pohjasta lähes lainkaan. Toisaalta peli lienee suunnattu hivenen vanhemmalle vuosikerralle kuin parikymppisille. Kokonaisuudessaan peli oli puolikuiva, keskitäyteläinen ja hivenen pirskahteleva.

Ikäraja 18v
Pelaajat: 4-8 hlö
Pelin kesto: 60 min +
Valmistaja: Nelostuote Oy Finland/Tactic

Add a Comment

Your email address will not be published.